tirsdag den 24. maj 2011

Limicola en masse

Efter en skuffende morgentur i Ulvedybs-området tog jeg efter endt arbejdsdag i går ud til Gerå på Sydøstvendsyssels østkyst. Her mødtes jeg med min far. På vej ud af Strandgårdsvej sad en hun Rødrygget Tornskade i nogle udgåede urter. Fuglen var den første jeg ser i år af arten.

Brun Tornskade, Thailand, 2011.
Fra Borgmestermolen kunne vi lokalisere 6 Kærløbere blandt de ret få ryler, som alle stod nord for årudløbet på ret stor afstand. Derfor besluttede jeg mig for at køre ud Gerå Engvej og gå ud af naturstien nord for åudløbet, mens min far sagde farvel og tobak og kørte hjem.
Fra engen nord for åudløbet kunne jeg se nogle få ryler ved åudløbet - heraf 5-6 Kærløbere og 3 Krumnæbbede Ryler. Sidstnævnte var endnu en ny årsart for mig. De fleste af rylerne forsvandt og til sidst stod der kun to Kærløbere tilbage ved åudløbet. Herefter tjekkede jeg en blandet flok vadere, som stod umiddelbart nord for og minsandten, om der ikke stod hele 12 Kærløbere i ret lille flok bestående af ca. 150 Alm. Ryler, lidt islændere, et par Sandløbere samt en del Store Præstekraver, Strandhjejler og Små Kobbersnepper. Samtidig kunne jeg stadig se de to Kærløbere ved åudløbet, hvilket gav hele 14 fugle og ny nordjysk rekordantal.
Flokken stod dog ikke stille ret lang tid, og alle rylerne fløj nu hen til åudløbet, hvor jeg endnu en gang talte 14 Kærløbere. Pga. stigende vandstand fløj vaderne nu meget rundt og næsten konstant kunne man høre det karakteristiske summende kald af Kærløber og ind i mellem kom småflokke drønende igennem skopfeltet - fedt!

Blandet vaderflok med Kærløbere imellem, 23/5-2011, Gerå. Kan du finde dem? Ellers se løsningen allernederst i indlægget.


Lidt video af 5 af Kærløberne og et par Krumnæbbede.

Kort over Gerå.

I går havde PAFR endvidere hele 8 Kærløbere ved Stensnæs, hvor min far og jeg også havde 2 fugle 18/5-11. Se videoer af disse herunder.


På de to nedenstående fotos er der sat en rød ring om Kærløberne. Nogle af dem er jeg ikke helt sikre på grundet kvaliteten af billederne.

1 kommentar:

  1. Det er bemærkelsesværdigt, at afbillede "Rødryggede Tornskade" øverst i dette indlæg faktisk er en Brun Tornskade (sandsynligvis ssp. lucionensis) fotograferet i Thailand i februar 2011 af u.t.....

    SvarSlet