søndag den 7. oktober 2012

Yank og sibe i Skagen

Med en vejrudsigt, der lovede klart vejr og frisk vestenvind, besluttede min far og jeg os for at køre til Skagen lørdag morgen i stedet for lusk i Hanstholm. Da vi ankom til Verdens Ende klokken halv ni var der allerede styr på den Amerikanske Sortand, der har huseret deroppe on and off siden 20/9. Fuglen lå for første gang siden den første gang blev set i foråret 2011 ret tæt på land og kunne dermed foto- og videodokumenteres. Se fx JoK's og FLS's billeder på netfugl. Det lykkedes også undertegnede at få et par fotos samt lidt video af fuglen. Amerikansk Sortand var ny NJ-art for mig samt ikke mindst ny art for min far, så det var heldigt, at den fremviste sig selv på flotteste vis.


Amerikansk Sortand, 4K+ han, Grenen, Skagen, 6/10-2012.

Herudover sås en hulens masse rastende Suler samt en Bjerglærke, et par Lapværlinger, to Enkeltbekkasiner samt ikke mindst en rastende Storpiber, der holdt til ude omkring den nye strandeng.

Storpiber, Grenen, Skagen, 6/10-2012.

Lille Gråsisken, 1K ringmærket, Grenen, Skagen, 6/10-2012. Arten/racen har været usædvanlig talrig dette efterår i Skagen. Således har RoC for nyligt fanget en fugl ringmærket i Stavanger, Norge, hvilket er hans første fangede Lille Gråsisken i Skagen med udenlandsk ring nogensinde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar