tirsdag den 4. marts 2014

Fotoudokumenteret Korttået Træløber

Var lørdag på min første fugletur uden for Aalborg i ca. halvanden måned. Sammen med min far var planen at finde en sjov aythya ved Halkær Sø. Det lykkedes ikke, til gengæld blev dagens fugl en Korttået Træløber på en ny lokalitet for arten. Et kort pitstop på vejen hjem ved Lundbæk Landbrugsskole gav en kaldende og syngende fugl, som det dog hverken lykkedes mig at fotodokumentere, lydoptage eller blot at se pga. den kraftige trafik på Halkærvej. Fuglen er den første, jeg ser i det nordjyske, siden et par fugle i 2011 ved hhv. nærliggende Skørbæk og Oppelstrup i Østhimmerland. Lokaliteten ved Skørbæk blev i øvrigt eftersøgt med negativt resultat tidligere på dagen.

Placering af området, hvor den Korttåede Træløber hørtes.


Lundbæk Landbrugsskole, 1/3-2014. Den Korttåede hørtes fra de stynede lindetræer ved p-pladsen.

Inden ovennævnte pitstop havde vi tjekket vestsiden af Halkær Bredning, hvor der sås små 200 Taffelænder, ca. 24 Bjergænder, fem Små Skalleslugere, masser af Hvinænder og en flok på et par hundrede gæs, der indeholdt flest Kortnæbbede, men også en del Bramgæs, fem Sibiriske Blisgæs og en Tundrasædgås.
Tundrasædgås, Halkær Bredning, 1/3-2014.

Selve Halkær Sø bød på mængder af Troldænder (3000+), en del Taffelænder og Pibeænder, fire Bjergænder, 11 Små Skalleslugere, ca. ti Knarænder og to Skeænder, men altså ingen hitænder og ej heller hybrider.
Halkær Sø med masser af Troldænder, 1/3-2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar