mandag den 28. juli 2014

Ingen vadermegaer...

Juli er nu næsten gået på hæld og endnu en gang uden, at jeg fik gaflet en vadermega på en af de nordjyske vadefuglelokaliteter. Første halvdel bød på småture de fleste dage, mens anden halvdel af måneden stod på genoptaget arbejdsliv og følgelig mindre tid til birding :-/
Gerå, Ulvedybet, Bygholm Vejle og Agger Tange blev alle besøgt flere i første halvdel af måneden, men lige lidt hjalp det. Kulminationen blev føromtalte Stribede Ryle i Ulvedybet på månedens blot anden dag. Ellers blev en flot adult Islandsk Stor Kobbersneppe i Vestsøen på Bygholm Vejle 8+11/7 den bedste vadefugl. Et uvejr 13-14/7 gav et stort fald af vadere i Ulvedybet, og bl.a. sås hele 10 Kærløbere i Perlen. Inden da var blot  en enkelt fugl set i Ulvedybet i juli. Derimod gav flere besøg ved Gerå blot et enkelt individ af denne art, hvilket er under vanlig standard.
I forbindelse med et sommerhusbesøg i Krik 8-11/7 blev det til tre ret korte besøg på Agger Tange. Lokaliteten var meget tør, og besøgene faldt midt i en hedebølge, hvorfor udbyttet mildest talt var skuffende. Ganske uhørt kunne samtlige vadefugle tjekkes ret tilfredsstillende på blot 1,5 time!

Kærløber, slidt sodr., Perlen, Ulvedybet, 5/7-2014


Islandsk Stor Kobbersneppe, ad. han sodr., Vestsøen, Bygholm Vejle, 8/7-2014.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar