mandag den 23. juli 2012

Kuhls lavet af Mr. Cool

Blev vækket i dag af Palle A.F. Rasmussen med et telefonopkald om en rastende Kuhls Skråpe ved Nordmandshage. 40 minutter senere stod jeg derude sammen med PAFR og Søren Kristoffersen, som også var kørt fra Aalborg med det samme på meldingen. Desværre var fuglen ikke set det sidste kvarter, hvorfor vores håb forsvandt, som tiden gik. Klokken 10.33 opdager PAFR fuglen igen nu på ca. 2 km's afstand. Herefter ses den indtil kl. 11.05, hvor den mistedes som en prik helt ude omkring Hals Barre Fyr, som ligger 7 km ØSØ for Nordmandshage, hvilket er ensbetydende med, skråpen nok mindst har været 5 km væk, da den tabtes af syne.
Kort efter dukkede en slukøret Kenneth Bach Kristensen op, idet han var klar over at chancerne for at skråpen ville dukke op igen var mindre end små. Ikke desto mindre genfinder jeg kl. 11.40 skråpen igen på nu blot måske 1,5 km's afstand, og det lykkedes for mig at få lidt dokuvideo og SKr at få nogle dokubilleder af skråpen.

Nordmandshage har på trods af sin østvendte beliggenhed faktisk en ret god havfugleliste, idet PAFR med flere gennem de sidste 10 år har set indtil flere Sodfarvede Skråper, Balearskråpe, Islom, Hvidnæbbet Lom, Thorshane, alle fire arter af kjover bl.a. dagstotaler på 100+ Almindelige Kjover, flere Sabinemåger, flere Lunder samt ikke mindst dagens Kuhls Skråpe samt en aldrig indsendt Kuhls Skråpe, som kom nordtrækkende på stor afstand i 2009.

Kuhls Skråpe var ny DK-art for undertegnede, SKr og KBC.

SKr og PAFR
 
 SKr, PAFR og KBC

Ingen kommentarer:

Send en kommentar