tirsdag den 28. oktober 2014

Rekordflok af Thors

Lørdag tog min far og jeg til Hanstholm i håb om at luske et småfuglehit ved fyret. Lunt, tørt, næsten vindstille vejr efter en nat med regn virkede som en sikker vinder. Ringmærkningskrattet mv. var ganske levende med især tikkende Rødhalse, men også mejser, fuglekonger og lidt finker lovede godt.
Flot og giftig morgen i Hanstholm.

På plads var også Hanstholms faste inventar i form af en luskende HHN og en ringmærkende JKy. Lidt lusk producerede som det bedste dog blot en enkelt Ringdrossel, tre helt normalt udseende Gransangere, en trækkende Bjergvip og ca. fem sydtrækkende Bjerg/Skærpibere, som i mine ører lød klart mest som Bjergpibere. Lusketuren gik desuden ned om Slamdepotet, hvor en Husrødstjert og en adult Sorthovedet Måge kunne bogføres, inden vi gik op mod ringmærkningskrattet igen.Kyed forsøger ihærdigt at lære en Dompap at læse. Forsøget var dømt til at mislykkes - det er ikke for ingenting, at den kaldes Dompap. Dompappen var ifølge John og Svensson endda stor.

Stor Dompap, 2K+ han, Hanstholm Fyr, 25/10-2014.


Efter endt lusk blev havnen forgæves tjekket for Topskarv, hvorfor vi rykkede til Roshage som sidste stop, inden hjemturen. Her lå der misandten tre Thorshøns i læ på østsiden af molen, og da vi gik tættere på fuglene, lå der hele fem fugle, dvs. ny DK-rekord af rastende Thorshøns!
Flere andre birdere kom hurtigt til, bl.a. JKy, som også var behjælpelig med at få fuglene meldt ud på birdcall. Dagen efter var flokken sågar vokset til seks fugle.
Thorshane, 5 1K-fugle, Roshage, Hanstholm, 25/10-2014.

 JKy fotograferer Thorshøns.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar