tirsdag den 24. maj 2016

Rød Lille Fluesnapper ved Tranum

Den flotte morgen ved Tranum blev lidt senere afløst af regn og blæst.

Fredag morgen var ALM og jeg igen ved Tranum. Dagen startede med lusk omkring campingpladsen. Det stod dog hurtigt klart, at der ikke var fald af småfugle. Faktisk havde vi lidt svært ved komme på en småfugl, der nok ikke var en lokal ynglefugl. Dette var dog kun lige indtil, at en Lille Fluesnapper begyndte at synge sin letgenkendelige sang fra lunden nord for campingpladsen (hør optagelse af stemmen hér). Vi fik hurtigt lokaliseret fuglen, og minsandten om det ikke viste sig, at være en flot rød han. For os begge var det vores første møde med den dragt i Danmark.
Lille Fluesnapper, 3K+ han, Tranum Klit Camping, Brovst, 20/5-2016.

Lunden nord for campingpladsen, hvorfra snapperen sang.

Efter at have set os mætte i fuglen i en lille halv time fortsatte turen ud mod stranden. Buske og hegnspæle blev tjekket for sjove tornskader, Hætteværling og Sibirisk Bynkefugl. det resulterede i totalt ni Sortstrubede Bynkefugle (heraf syv hanner) og ca. det samme antal Bynkefugle. Sortstrubet Bynkefugl må vitterligt karakteriseres som karakterfugl i området!

Herefter blev stranden hurtigt besøgt for at se, om den Amerikanske Sortand, som har huseret på lokaliteten on and off siden maj 2014, hvor PHK fandt fuglen. Dog var den hverken blevet fotodokumenteret eller indsendt til SU siden en enlig obsdag. Det var derfor dejligt, at hurtigt kunne finde fuglen bl.a. ca. 150 Sortænder, der lå lige ud for nedkørslen ved Ejstrup Strand. Gennem de sidste par år har jeg været i området adskillige gange uden at se en eneste Sortand, så Sortændernes forekomst i området er meget ustabil.
I alt kunne 1500-2000 Sortænder ses, hvoraf langt de fleste lå langt ude. Det lykkedes endvidere at videodokumentere fuglen ude mellem bølgerne i det disede vejr.


Grundet tiltagende regn og blæst blev lusk aflyst og byttet ud med et lynvisit i Ulvedybet på vej hjem til Aalborg og dagens pligter. Hér var det sjoveste en Krumnæbbet Ryle og en Nilgås, begge på Gjølvej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar