fredag den 12. juni 2020

Steltkluten

Torsdag morgen den 21/5 kørte jeg sammen med KBC ud til Haldager Vejle for at kigge efter Lille Gulben. Her mødte vi Henrik Kisbye som var på Jyllands turné og ville røve plykken med gulbenet.

Mens vi stod oppe ved Haldager landby og spejdede efter gulbenet, fik jeg pludselig øje på en Stylteløber, der landede i et af vandhullerne på engen. Efter aftale med den lokale landmand fik vi endnu en gang lov til at gå ned til engen henover hans mark. Her kunne vi nyde en overvejende hvidhovedet Stylteløber på klods hold, mens den gik rundt og fouragerede i et af de lavvandede vandhuller på engen.
På trods af bedre obsbetingelser var gulbenet stadig ikke at finde, men pludselig fik KBC nu øje på endnu en Stylteløber (med mørkt hoved) ude på engen i baggrunden. Henrik Kisbye ville også være med på legen og bad os (nok i halv spøg, halv alvor) at holde tand for tunge, hvis der skulle dukke en tredje Stylteløber op. Som sagt så gjort, for lidt senere stod der sgsime to mørkhovede fugle i en lo ude på engen bagved og pludselig begyndte de to fugle at parre sig. Som det fremgår af nedenstående video holdt vi vores ord og sagde ikke noget til henrik førend tyve minutter senere. Da var det møkhovedede par dog tilsyneladende allerede fløjet videre (uden at vi havde bemærket det) og sås aldrig igen.


Partier af Sandholmene, Haldager Vejle.


Omkring kl. 08 var vi sikre på, at gulbenet definitivt havde forladt lokaliteten, og vi smuttede derfor videre over til Ulvedybet, hvor vi dog ikke rigtig kunne fremmane noget interessant.

Dypperen Henrik Kisbye med meget sigende t-shirt, kreeret af Carl Cristian Tofte.


En tilfreds KBC (grundet ny ædelart i kraft af Stylteløberen) med udsigt i baggrunden til Knudegårds Bugt sydvest for Perlen. Hér kunne ca. 1000 Almindelige Ryler og en del præstekraver bogføres, men fuglene kunne umuligt tjekkes pga. for stor afstand og varmeflimmer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar