torsdag den 24. maj 2012

Asian Desert Warbler

I weekenden efter Kristihimmelfartsferien besøgte jeg Skagen i selskab min far og RDN. Vejrudsigten lovede varmt vejr og østlige vinde, så forventningerne var høje. Den første morgen blev brugt på at luske, hvilket var ret produktivt med masser af sangere, fluesnappere og Stenpikkere samt enkelte Ringdrosler. Derudover twitchede vi med held en Turteldue ved Stald Grenen, som var blevet til to i mellemtiden. Under lusk ved Farmerstien opdagede RDN en Hvid Stork og få minutter senere kom en Sortstrubet Lom drønende mod nord ind over land.

Hvid Stork, Farmerstien, Skagen, 19/5-2012
Sortstrubet Lom, 3K+ sodr., Farmerstien, Skagen, 19/5-2012

Næste morgen stod vi klokken 05.20 ved Ellekrattet og var ved at pakke grej for derefter at gå ud på Grenen, da jeg modtog et opkald fra Henrik Læssøe om Ørkensanger på Grenen. Fem-ti minutter senere stod vi og så på fuglen, som var blevet fundet af Anders Wiig Nielsen ved at den hoppede rundt på obspostklitten på Verdens Ende, da han var ankommet! Fuglen var meget publikumsvenlig gennem hele dagen og må kandidere til titlen som et af de mest fotograferede hits i DK nogensinde. Som det kan ses på de to nederste videoer skabte fundet stor glæde selv hos de lokale birdere. Udover Ørkensangeren sås endvidere en Steppehøg, tre Mosehornugle og fire flotte Biædere, der kom lige henover obsposten.


Asiatisk Ørkensanger, Grenen, Skagen, 20/5-2012
Der kigges på Ørkensanger. RDN midt i billedet kigger dog på noget andet!
Der kigges stadig på Ørkensanger....
Bentzon og Finn

Tidlig mandag morgen var vi igen klar på en morgenobs på Grenen, men inden da nåede vi at producere en returtrækkende Pirol, idet vi luskede en ti minutters tid ved Batteriskoven lige uden for vores logi hos RoC. Denne Pirol skulle dog langt fra den eneste vi så denne dag. Morgenobsen viste sig at være virkelig god med fx tre Islommer, fire Sortstrubede Lommer, 9 (ni!) Piroler heraf 6 i én flok, Rødstrubet Piber, Gulirisk, Karmindompapper og flere flotte Hvepsevåger.

Islom, 3K+ sodr., trækkende nordvest 06.15 højt over Kattegat, Grenen, Skagen, 21/5-2012
Islom, 2K, trækkende nordvest 06.19 lavt over Kattegat, Grenen, Skagen, 21/5-2012
Islom, 3K+ sodr., trækkende nordvest 07.18 lige forbi obsposten, Grenen, Skagen, 21/5-2012. Kan nok ikke komme bedre uden at der er nogen på obsposten der kommer i direkte livsfare...

Karmindompap, trækkende hun/2K han, Grenen, 21/5-2012. Én af elleve fugle denne morgen.
Rødstrubet Lom, 3K+ sodr. trækkende nordvest, Grenen, 21/5-2012

Pirol, trækforsøgende, Grenen, Skagen, 21/5-2012
Hvepsevåge, Grenen, Skagen, 21/5-2012. Kom umanerlig godt og benævnt af RoC, som den bedste han nogensinde har set i Skagen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar