onsdag den 6. februar 2013

Søndag i Hirtshals

Var søndag eftermiddag på en hurtig smuttur til Hirtshals for at tjekke lidt måger. Vel ankommet er mere eller mindre den første måge jeg får øje på den sædvanlige unge Gråmåge på en lygtepæl ved Nordsøcentret. Da jeg har fået vendt bilen og skal til at fotografere den, ser jeg den flyve væk, men kan til gengæld konstatere, at det skyldes, at den er blevet skræmt væk af den lige så sædvanlige unge Kaspiske Måge, som nu sidder på lygtepælen. Bemærk stemmen på den Kaspiske Måge umiddelbart efter, at den er fløjet på den nedeerste af de to nedenstående videoer af fuglen.

Oppe ved Rådhuset holdt to Toplærker til og jeg benyttede lejligheden til at filme dem lidt, da de jo må formodes at være i landet på lånt tid.

Ved pier 2 nede i havnen var der rigtig mange måger bl.a. en ung Gråmåge, som nok er den samme som jeg så dér i starten af januar. Samme sted sås en partiel leucistisk Sølvmåge, som nok er den samme som sås set i havnen et par gange sidste år, bl.a. september og oktober.
Jeg sluttede dagen med at tjekke de mange måger på vestmolen. Her fandt jeg efter et stykke tid en adult Kaspisk Måge i sommerdragt. Fuglen sås ret dårligt, men fint nok til at sikre bestemmelsen.

   


Partiel leucistisk Sølvmåge, Hirtshals Havn, 3/2-2013.

2 kommentarer:

 1. Den partielt leucistiske måge er vist tilbage, se evt http://www.fugleognatur.dk/gallery.asp?mode=ShowLarge&ID=341684

  Mvh LP

  SvarSlet
 2. Hej Lars

  Jeg har også set den to gange i september: én gang på øststranden og én gang på en mark ca. 7 km syd for Hirtshals fra motorvejen.

  Mvh Rune

  SvarSlet