tirsdag den 23. februar 2021

Episk dag

Onsdag (17/2) i sidste uge blev en ganske uforglemmelig dag!

Efter en morgen med teamsmøder og en aftale angående hulmursisolering af vores hus, fik jeg besked fra Casper Sylvester Jensen om en Prærie-trane ved Gravlev Sø. Hurtigt ud af døren, hvor ALM blev samlet op på vejen.

Da vi ankom til lokaliteten, var fuglen på plads og kunne ses omme fra finderen Aage Langelands velplacerede terrasse. Inden vi forlod lokaliteten en halvanden times tid senere, havde mange nået at se fuglen, og i løbet af de næste par dage sås den af endnu flere. Om morgenen 19/2 fløj fuglen mod nord og er i skrivende stund ikke set siden.

Fuglen ved Gravlev Sø må antages at være samme fugl, som slog sine folder på Sjælland i december og januar. Fundet er det andet danske fund og det 11. fund i Vestpalæarktis, så fundet er på alle måder et mega-fund. Personligt var Prærietrane både en ny DK-art, VP-art og lifer. Mange har nok drømt om, at den sjællandske fugl ville lægge vejen forbi det (nord)jyske, men at det rent faktisk skete var da for fedt!

Der obses Prærietrane fra finderen Aage Langelands terrasse (Aage ses længst til højre i billedet). Kæmpestort tak til Aage! Gældende corona-sikkerhedsafstand på  2 m overholdes næsten.

Gravlev Sø set fra Aages terrasse. Tågen kom af til rullende ind over området, og gjorde det næsten umuligt at se tranen.

På vej tilbage mod Ålleren havde vi fået Søren Knorr med. Pludselig bippede en besked om en Hvalros i Nørre Vorupør i Thy ind. ALM havde desværre ikke mulighed for at slå os følge, så ham satte vi af i Aalborg, hvorefter vi samlede min far op nær Nibe.

Klokken 16.30 connectede vi med Hvalrossen, som lå og slappede af neden for molen i Nørre Vorupør. Dyret var ganske uanfægtet af de mange tilskuere, herunder flere ansigter, som vi just havde set ved Gravlev!

Det er såvidt jeg ved cirka sjette gang, at der registreres Hvalros i Danmark, hvilket egentligt er ganske imponerende, når man tager i betragtning, hvor mange tusind kilometer, den skal svømme for at nå danske farvande. Alt i alt, en art, som jeg aldrig havde troet, jeg skulle se i Danmark.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar