onsdag den 12. oktober 2011

Suveræn havobs ved Roshage

Lørdag i den forgange weekend var vinden ca. 12 m/s fra NV efter flere dages kraftigt blæsevejr. Derfor stod min far og jeg ved Roshage allerede 06.45 - ca. tre kvarter, inden det var lyst nok til havobs. Af andre fremmødte var bl.a. FRo,HLæ,PBu,JBu,MoN,StA,KBC,SKR,JB,EM og CHJ.

Allerede inden det var blevet lyst stod det klart, at der trak massive mængder af fugle mod vest forbi obsposten. Således vrimlede det med Mukker, Rødlommer og Lomvier iblandet lidt Alke. Trods de mange Mukker sås mod forventning ingen Sodskråper. Efter en times tid dukkede den første Store Stormsvale op og i løbet af den næste halvanden times tid trak i alt 12 fugle mod vest. Enkelte kom ret tæt på, som det fremgår af nedenstående billeder. Desværre havde jeg fået indstillet kameraet på lukkerprioriteret og ISO 800 istedet for en lavere ISO og blændeprioriteret 5,6!

Stor Stormsvale, Roshage, 8/10-11.
 


Udover stormsvalerne skal nævnes to Sortlommer, to Alm. Kjover, to 1K Mellemkjover, fire Dværgmåger, ca. 30 Storkjover, tre indtrækkende Moseugler og en 2K Gråmåge. Dagens obs kan ses her.



Storkjove, adult, Roshage, 8/10-11.


2K Gråmåge, Roshage, 8/10-11.


Mosehornugle, Roshage, 8/10-11. Efteråret tegner til at blive virkelig stort for arten, således er op til 16 intrækkende fugle meldt ved Nr. Lyngvig i uge 41.

Nordjysk fuglekigger og fotograf, der fylder 40 i indeværende uge. Godt, at 40´erne er de nye 30´ere. Således fejrer han da også dagen med en solotur til Israel - friskt gjort i den alder....

KBC var tydeligvis ikke tilfreds med resultatet af hans stormsvalebilleder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar