torsdag den 24. marts 2011

Not so crappy!

I sidste måned var jeg på ferie i Thailand sammen med min bedre halvdel, Johanne. Her havde vi bl.a. 5 overnatninger i Ao Nang, som ligger tæt på byen Krabi. Krabi er udover at  være hovedbyen i provinsen af samme navn og have en lufthavn ydermere kendt for at byde på virkelig god fuglekigning i mangroven og Krabi Bay, som begge nås med longtail-båd. Gennem mere end 20 år har den dygtige og flinke Mr. Dai sejlet ud med birdere efter specialiteterne. Gennem Henrik fra Café Europa kan ture arrangeres. Da vi opsøgte Café Europa kunne Henrik dog fortælle os den sørgelige nyhed, at Mr. Dai var død ca. et halvt år tidligere af en nyresygdom. I stedet for Mr. Dai kunne vi dog hyre hans søn Mr. Dio.

Det gjorde jeg så to gange. Første gang var jeg mutters alene (ud over Mr. Dio) og tilmed syg, men fik med vejledning alligevel set gode arter som Mangrove Pitta, Ruddy Kingfisher og Nordmann´s Greenshank. På den anden tur gjorde Johanne og en engelsk birder Chris Galvin mig selskab. På denne tur mødte vi desuden svenskeren Michael Nord, som var med en anden båd. Igen sås Mangrove Pitta og Ruddy Kingfisher samt meget andet godt.
 
Indsejlingen til mangroven er virkelig flot. Tidligere ynglede Oriental Hobby på klipperne, men de er i lighed med Masked Finfoot nu forsvundet.

Mr. Dai´s søn Mr. Dio. Selv om der var flere af de basale stemmer han ikke kunne (fx. Coppersmith Barbet) var han en virkelig god guide og kunne levere specialiteterne. Hans synsevne var intet mindre end fænomenal og på grænsen til det overnaturlige.

Dollarbird og Black-capped Kingfisher.

Ashy Minivet han.

Bawin Kinfis aka Brown-winged Kingfisher var meget almindelig i mangroven.

Ruddy Kingfisher sås på begge ture. Arten er meget vokal. Ses nok lettest vha. playback eller imitation, hvilket Mr. Dio mestrede til perfektion.

Crab-eating Macaques

Længere inde i mangroven snævrer passagerne til og her skal der ses Mangrovepitta....

...hvilket der også blev. Fuglen sad uvant for pittaer ca. 5 m oppe i træ og var meget svær at få øje på.

Chris Galvin og undertegnede glade efter en succesrig tur.

På den første tur sejlede jeg sammen med Mr. Dio ud i bugten, hvor der ved højvande raster masser af vadefugle på fiskernes bundgarnspæle. Specialiteten er Nordmann´s Greenshank, som på dansk hedder Plettet Hvidklire, Derudover kan Chinese Egret ses, men da arten skal ses ved lavvande missede jeg den desværre. Det lykkedes mig også blot at se enkelt Nordmann´s blandt hundreder af Terekklirer samt færre Kæmperyler, Småspover, Små Kobbersnepper, Stenvendere, Krumnæbbede Ryler og Stenvendere.

Terekker i bunkevis til højvandsrast på bundgarnspælene.

Nordmann´s Greenshank sammen med Terek, Kæmperyle, Strandhjejler og Lille Kobber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar