onsdag den 16. marts 2011

Tur langs a westkøst - dag 2

Søndag 6/3-2011 startede stille og roligt med at tjekke dykænder mellem ishuset og Hvidbjerg Strand i det stille og solrige vejr. På trods af noget nær optimale betingelser sås den Sibiriske Fløjlsand dog ikke om morgenen. Enkelte birdere så dog fuglen om eftermiddagen efter at vi havde forladt Blåvand. Således Mikael Køie Poulsen, som fik dette foto som er oploadet på DOFbasen. Den Amerikanske Sortand var dog, som så ofte før, meget publikumsvenlig (se nedenstående video). Se videoen nedenunder og hør en kendt dansk birder svine sortanden til.


Da lyset op ad formiddagen blev ringere, gik undertegnede, MLu og HHN ud til hukket og tjekkede måger, altimens PHK lå på stationen og restituerede ovenpå et maveonde, som ifølge ham selv skyldtes omgangssyge i familien. Denne forklaring blev der dog fra anden side sået tvivl om, idet der gik rygter om, at årsagen skulle søges i forhøjede koncentrationer af garvesyre i den finere franske rødvin (Båsjulæ 2007 ??), som PHK konsumerede aftenen før. I modsætning til HHN og MLu valgte jeg dog at tro på Peters forklaring.

På hukket sad der ude på en revle sad en flot, meget lys adult Vandrefalk, som HHN var flink at fremvise for en ældre interesseret (i fuglene) kvinde. På videoen kan man høre ham fortælle hende om hedengangne tider på de danske DMU-feltstationer.


På hukket var der en del Sølvmåger, som kunne tjekkes. Iblandt disse fandt vi to mørkøjede ældre fugle, som dermed kandiderede lidt til Kaspisk. Især den ene havde endvidere jizz, der var meget godt til Kaspisk, og faktisk var vi ret sikre på Kaspisk en kort overgang. Begge fugle viste sig dog, da de fløj, blot at være Sølvmåger med mørke øjne. Bl.a. afslørede manglen af sort på p5 fuglene. Oplevelsen viste med al tydelighed, hvor stor forsigtighed bestemmelse af ældre Kaspiske Måger bør udføres med på denne årstid.

 Sølvmåge (Larus argentatus), adult med mørkt øje, fugl 1, Blåvands Huk, 6/3-2011.


Sølvmåge (Larus argentatus), 5K? med mørkt øje, fugl 2, Blåvands Huk, 6/3-2011.

Blåvand blev forladt ved middagstid, hvorefter Værnet blev tjekket. Her blev de bedste halvanden hundrede Blisgæs, en Duehøg og en Vandrefalk. Også Skjern Enge bød på Blisgæs. HHN talte således 790, hvilket er rigtig mange. Derudover sås 12 Lapværlinger på marker ved Holtervej. De to af fuglene var meget tillidsfulde og fotogene, men desværre gik undertegnede rundt med et kuldedødt batteri i kameraet, hvorfor kun HHN fik fotos af fuglene.
Martin Lund samt Mr. and Mrs. Smith (eller omvendt) alias Henning Haaning og Peter maurus, Skjern Enge, 6/3-2011.

1 kommentar:

  1. Han burde drikke 2009 årgangen i stedet. Beaujolais vinene har haft en historisk årgang dette år, og jeg kan da anbefale Fleurie La Madone, Duboeuf, 2009. Når I ingen fugle finder, må man jo kommentere vinen ;-)
    SSL

    SvarSlet