mandag den 14. marts 2011

Tur langs a westkøst - dag 1

I weekenden 5.-6. marts var undertegnede på tur langs den jyske vestkyst fra Thy til Blåvand. Samlede først PHK op i Gjøl. Han var adskillige minutter forsinket og skulle desuden have en brudekjole med, som skulle aflevers hos HHN på Hannæs, som var næste destination. Her samlede vi MLu og HHN op og satte kursen mod Hanstholm. Her fandt vi ingenting ud over en bager og en genganger-Gråmåge.

 Gråmåge 2K, Hanstholm Havn, 5/3-2011.

Længere nede i Thy bød Ørum Sø på en fin Odder, der åd en større fisk på iskanten.  Det meste af lørdagen var der en kold og kraftig NV-vind, der gjorde fuglekigning til en særdeles kold fornøjelse selv iklædt  en Harboøre-habit. Således blev dagen præget af alibi-birding, hvor grundighed måtte vige for komfort og en varm bil. Dertil kom, at der var meget få fugle, således kun få måger i havnene, nærmest ingen gæs på markerne og så godt som ingen ænder. Det mest spændende på strækningen Thyborøn-Nymindegab blev endnu en genganger-Gråmåge i Hvide Sande.

  Gråmåge 2K, Hvide Sande Havn, 5/3-2011.

Herefter vendt vi snuden mod Blåvand og dykænder. Da vi ankom til Ishuset, var den Sibiriske Fløjls just genopdaget af RS og THH. Den sås nu rigtig godt til at starte med, hvorefter den svømmede længere væk. RS fik noget godt video af fuglen, som kan ses her. Undertegnede fik også lidt video af fuglen, dog af meget dårlig kvalitet (fuglen ses længst til højre).


Udover Sib. Fløjls sås den Amerikanske Sortand og en afvigende måge, som på stedet blev bestemt til en 4K Kaspisk. Jeg er dog ikke længere sikker på bestemmelsen, primært grundet stribningen på issen og det faktum, at mange Sølvmåger er mørkøjede og lig Kaspiske lige nu. Bedøm selv fuglen på videoen nedenunder.


Aftenen blev tilbragt på fuglestationen i selskab RS og THH, pizzaer fra Aqua Blue, lidt til ganen samt gode historier og rygter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar