onsdag den 17. april 2013

Mere hybridstads


Søndag var jeg sammen med min far rundt ved de Vesthimmerlandske søer, Halkær Sø og Vilsted Sø. Vi startede med at tjekke egekrattet nord for Skørbæk, hvor jeg fandt Korttået Træløber i 2011. Desværre med negativt resultat.
Dernæst fik Halkær Sø en skalle, men vi fandt ikke noget sjovt nyt. Således så vi ikke den af Terje Seidenfaden meldte Halsbåndstroldand X Troldand, men til gengæld så vi den efterhånden sædvanlige hybrid Krik- X Pibeand. Fuglen lå ligesom sidst midt på søen ud for observationsplatformen, som er placeret på østsiden. Det meste af tiden lå hybriden tæt op af den vestlige bred og for det meste sammen med et par Pibeænder. Fuglen skulle efter sigende være den første hybrid af sin slags, der nogensinde er meldt fra DK. Den blev fundet primo marts af HHN. Derudover årets første mange Gransangere, årets første Havterner, mange Troldænder, 3 Små Skalleslugere, en Bjergand, pænt med Skeænder, 4 Atlingænder og trækkende Traner.

Krikand X Pibeand, han pragtdragt, Halkær Sø, 14/4-2013.

Herefter kørte vi mod Vilsted Sø, og da vi krydsede de himmerlandske heder, drømte vi hede tanker om gammel han Steppehøg, og hurtigt herefter dukkede en flot han Blå Kærhøg op og forsødede vores tilværelse lidt, men ikke nok!
Ved Vilsted Sø besværliggjorde tiltagende vind og regn desværre obsforholdene. Min far fandt dog en Sortrygget Vip ved p-pladsen ved Vilsted, hvilket blev bedste obs fra lokaliteten.

 Sortrygget Hvid Vipstjert, hun-type, Vilsted Sø, 14/4-2013.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar